29.05. Krpice i lutkice

trukovanje platna i slikanje na tekstilu

I ovoga puta okupili smo se u prijatnoj atmosveri udruženja, okruženi ručnim radovima stalne postavke članova -Starih zanata i fotogragija i radova učesnika sa predhodnih radionica koji se mogu videti svakog radnog dana od 09:00-13:00 i 17:00-20:00 h.

Ana je predstavila ispred dvadeset prisutnih staru tehniku prenošenja šema za vez na tekstil koja se zove trukovanje, zanatsko umetnička radionica „RUSTIKANNA“.

Preduzetnica zanatske radionice je objasnila značj obrazovanja , formalnog i neformalnog kroz različite obuke koje su korisne za svaku individu tokom čitavog života, bez obzira kojim zanimanjem želite da se bavite.

Sa upotrebom savremenog dizajna u promociji proizvoda ,a da se time ne narušava autentičnost proizvoda starih zanata na tržištu se postize konkurentnost , a proizvod je u trendu.lila cvetovi na kašmir marami

Plavi prah se kroz perforirani paus papir pretvarao u floralne motive bulki,različka ,maca,pajaca,kuca koji su svoj pravi izgled i lepotu dobijali u rukama vrednih članova radionice.

Bojama za tekstil i kontur pastama ispisivali smo imena na jastučetu na kome svira Micki –Maus, prošetao je čikica sa cilindrom a mace su zapevale :) Kako su radovi napredovali zadovoljstva su se jasno videla kroz osmeh , sa osmehom uspeh je zagarantovan, a šta nam može biti bolji indikator?

Jastučiće kao i ostale proizvode , lutle-pajaci, kašmir marame, ceger tašne učesnici radionica će dobitio na poklon za uspomenu i da ih motiviše u daljem kreativnom radu, ako postoje nedoumice i pitanja mi smo tu svakog dana ili preko ovog sajta.

Hvala na saradnji.

Izvor: Radionice starih zanata za mlade