30.05. Slikeraj na staklu i keramici

Radionica „ruka -ruci zajedno“ u prisustvu tri generacije porodice Zarić koja je aktivno učestvovala u prikazivanju umetničkog oslikavanja keramike, stakla i drveta odisala je pravom atmosverom kolektivnog rada.

Vesna je ispričala prisutnima , koji su bili njeni motivi za pokretanje preduzetništva i opisala osnove delatnosti kojima se bavi

u okviru radionice za oslikavanje predmeta VZ“DIZAJN“.

Njen suprug je takođe preduzetnik starih zanata koji se peta godina bavi izradom unikatnih predmeta od drveta na kojima je Vesna videla mogućnost za doradu umetničkim oslikavanjem ili tehnikom dekopaž.

Imali smo priliku da na licu mesta vidimo zajednički rad porodice u koji su bile uključene ćerka i unuka , ukrašavale su zeku od drveta.

Učeanici radionice su oslikavali predmete od stakla ,drveta i keramike na kojima su pripremljeni kontur pastama motivi cveća,voća,ribica.

Male keramičke saksije su u toku realizacije napredovale , da su prevazilazile očekivanja i samih autora.

Ideje o dekoracijama su se nadograđivale i postajale sve maštovitije uz pomoć nastavnika ,asistenta kojima se Vesna srdačno zahvalila na saradnji i pozvala na dalje druženje u toku naredne tri radionice.

Izvor: Radionice starih zanata za mlade